Skladniki:
1 duze brokuly
3 plasterki chudego boczku
200 g chudego twarogu
Pol paczki makaronu fusilli
2 garsci pestek dyni
Kilka pokrojonych w paski czarnych oliwek
Oliwa z oliwek
Sol
Pieprz
Przyprawy
Makaron dotujemy al dente. Brokuly myjemy i gotujemy tak zeby byly miekkie. Na patlni rozgrzewamy niewielka ilosc oliwy i wrzucamy pokrojony w cienkie paski boczek. Podsmazamy go tak, zeby ladnie sie zarumienil i aby wytopic tluszcz. Nastepnie dodajemy oliwki i pestki dyni. Ugotowane brokuly rowniez wrzucamy na patelnie, gdzie dzielimy je na mniejsze czesci widelcem. Wszystko razem podsmazamy i dodajemy bialy ser. Dodajemy ulubione przyprawy, sol i pieprz. Laczymy sos z odcedzonym makaronem.
Ojej musze sprbówać takiej fuzjii smaków:)
OdpowiedzUsuńJa też kocham brokuły, więc Twoje dania bardzo mi się podoba!
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie.
Pozdrawiam:)
oj tak, pychotka <3 <3 <3 zdecydowanie stawiam serduszka :D
OdpowiedzUsuńBrokuły i makaron zawsze się dogadają :) Czuję, że ta miseczka rozmaitości kryje w sobie świetny smak
OdpowiedzUsuńJa tez bardzo lubie brokuly (ciekawe, kalafior jakos mnie nie kreci, a to przeciez prawie to samo - ale wiadomo, ze "prawie" robi wielka roznice ;)), wiec po taka miseczke chetnie bym siegnela.
OdpowiedzUsuńza rzadko, zdedydowanie za rzadko u mnie bywają...
OdpowiedzUsuńżycie & podróże
gotowanie