czwartek, 29 listopada 2012

Pasta jajeczna z awokado.

Pasta jajeczna to moim zdaniem najprostszy i stosunkowo szybki sposob na pyszne sniadanie. Wersja z awokado byla kiedys bardzo popularna w moim studenckim mieszkaniu i ostatnio postanowilam przypomniec sobie ten smak. Polecam szczegolnie ze swieza bulka i odrobina maselka. 



Skladniki:

4 jajka
1 awokado
1 lyzka majonezu
Sol 
Pieprz

Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygniecia. Awokado obieramy. Jajka scieramy na najwiekszych oczkach tarki, a awokado na najmniejszych. Dodajemy majonez, sol, pieprz i mieszamy. Jemy z chlebkiem, albo buleczka.




5 komentarzy:

  1. To może być ciekawe połączenie.. Nigdy nie próbowałam. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam awokado i czesto robie paste jajeczna, ale jeszcze nigdy ich razem nie laczylam. podkradne Ci chyba ten przepis na jutrzejsze sniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja jakos nie moge sie do awokado przekonac... Moze w takiej wersji podbiloby moje serce? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam pastę jajeczną:) nigdy z awokado jej nie jadłam musze spróbować;)

    OdpowiedzUsuń
  5. nie jadłam nigdy awokado, ale podobno bardzo dobre. Ta pasta jajeczna prezentuje sie super, więc chyba muszę w końcu dodać awokado do listy zakupów :)

    OdpowiedzUsuń