Skladniki:
500 g kapusty kiszonej
1 marchewka
Pol cebuli
200 g piersi z kurczaka
Natka swiezej pietruszki
200 g kolorowego makaronu fusilli
Przyprawa Kamis - kurczak po staropolsku
Pieprz
Olej
Makaron gotujemy wedlug instrukcji na opakowaniu. Marchewke obieramy i scieramy na najwiekszych oczkach tarki. Cebule kroimy w kostke. Na patelni rozgrzewamy olej. Szklimy cebulke. Nastepnie dodajemy starta marchewke i odsaczona kapuste kiszona. Mozemy delikatnie podlac woda. Wszystko razem mieszamy i zostawiamy na kilka minut, zeby sie ladnie poddusilo. Kurczaka kroimy w kostke i posypujemy przyprawa Kamis. Wrzucamy na patelnie. Kiedy kurczak bedzie juz upieczony dodajemy do dania posiekana natke pietruszki i pieprz. Dusimy calosc przez okolo 10 minut. Makaron oddcedzamy i laczymy z warzywami i miesem.
Takie dania a'la łazanki :) Pycha!
OdpowiedzUsuńdawno nie jadlam kapusty kiszonej, masz chyba dar robienia "czegos z niczego", brzmi bardzo smacznie i domowo :)
OdpowiedzUsuńCoś pysznego na szybko :) Uwielbiam takie makarony.
OdpowiedzUsuńZaskakujące połączenie:) podoba mi sie:)
OdpowiedzUsuń